伊莉討論區

標題: 劉德華之日常生活 [打印本頁]

作者: rousseau73    時間: 2016-4-9 12:13 AM     標題: 劉德華之日常生活

曾經我哋好少見到劉德華喺商台宣傳,但係今日呢位民間特首紆尊降貴咁嚟到商台,接受鄭裕玲、少爺占同當奴主持嘅節目《口水多過浪花》訪問,目的就係為咗佢同大哥洪金寶主演嘅電影《特工爺爺》,華仔今次仲唱埋套戲嘅主題曲添!

難得華仔出巡,商台就喺佢哋個官網玩埋直播,片段中見到喺華仔出現既地方,附近都有唔少人拎住相機喺度影相。而嘟姐、少爺占同當奴同做足準備,齊齊著住牛仔褸模仿華仔《天若有情》的經典造型接待華仔。而少爺占同當奴仲預備咗好多好搞笑嘅問題,嘟姐就叫華仔即席揮毫,寫咗「天道酬勤」呢四個字,嘟姐話一定要錶起佢!

講到次次出巡都受到好多fans包圍,華仔話:「我又唔會話好少出街,正常喇,不過我又唔會扮鬼扮馬,最多都係戴口罩,好少戴黑超,我覺得好老土,扮明星。」之後又講下日常生活啲嘢,原來華仔本身冇人幫佢揀衫,基本上都係親力親為,佢話:「我有睇雜誌,有陣時會有人送,但係我會自己上網買,又或者去shop度買。」嘟姐即刻話咁使唔使落閘俾佢揀,華仔話:「唔會,我多數喺間舖頭閂門前一陣去買,貪嗰陣人唔多。」

識得華仔既人都知,佢以前都做過髮型屋,對剪頭髮有一定嘅心得,所以到咗今時今日佢都會自己剪頭髮:「我個髮型係自己剷同自己gel,啱啱今朝先自己剪,我鍾意啲正正經經,唔會古靈精怪。」阿奴仲問佢會唔會搭交通工具?華仔好坦白話:「呢樣真係好少,近年多咗自己揸車,不過我有八達通,用嚟嘟停車場。」

大家都知華仔唔多喜歡講家事,搞到連嘟姐都煞有介事咁,唔敢問佢家庭生活,但係有女萬事足嘅華仔,竟好難得自爆:「現在比較少運動,因為喺屋企嘅跑步機跑步,佢(囡囡)突然爬過來,我又會忍不住抱佢、陪佢玩。」講到拍電影,嘟姐就話拍戲太辛苦,因為很多時都是「講一套做一套,講到太天花龍鳳根本做不到」,但華仔笑言:「咁你就要同我合作啦,唔好同阿晶(王晶)合作啦!同我合作就唔會有呢啲情況出現,因為通常我開拍的電影我都會做埋監製,親自到場監督。」

心得:近年劉德華年紀大了,比較放得下,沒有以前那樣緊張私生活。

[attach]113835272[/attach][attach]113835274[/attach][attach]113835276[/attach][attach]113835277[/attach][attach]113835279[/attach][attach]113835281[/attach][attach]113835282[/attach][attach]113835285[/attach]

作者: oscar13    時間: 2016-4-9 12:43 AM

這樣不錯阿
放輕鬆啦
不然太緊張給自己壓力很大反而不好

作者: zogol    時間: 2016-4-9 10:28 AM

大明星的日常生活也很難低調吧。
作者: a5720104    時間: 2016-4-9 12:36 PM

畢竟年紀也不小了
再加上孩子也逐漸長大
理所當然不會希望私生活持續過得緊張
作者: wange88    時間: 2016-4-10 06:36 PM

好形象.好藝人.真值得後備好好學習

歡迎光臨 伊莉討論區 (http://a401.file-static.com/) Powered by Discuz!